fbpx

Volg ons:

Wil je een rondleiding aanvragen? Klik hier

Over ons

De wereld draait maar door en vaak wordt er van jongs af aan al van alles van een kind verwacht. Doelen moeten worden behaald en een kind wat niet groeit ‘volgens het boekje’ wordt al snel allerlei hulp aangeboden. Kinderen hebben soms geen tijd meer om kind te zijn. Dat vinden wij schandalig! Kinderen moeten kind kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo. Ieder kind is een individu en ontwikkelt zich op een eigen tempo, wanneer hij of zij er klaar voor is.

Zoals hiernaast in figuur 1 terug te zien is, heeft een kind eerst een goede basis nodig wil hij of zij tot ontwikkeling komen. Eerst moet er voldaan zijn aan de lichamelijke behoeften, wil een kind zich zeker kunnen voelen. Als een kind zekerheid heeft en zich veilig voelt zal hij op zoek gaan naar genegenheid en vriendschappen. Van deze mensen ontvangt hij of zij dan graag erkenning en waardering. Het zelfvertrouwen van kinderen zal groeien en het kind zal vervolgens ook zelf (nieuwe) dingen uitproberen en leren.

Jungle Kids houdt hier rekening mee en wil een kind ondersteunen op alle gebieden. We zijn een kleinschalige opvang die een veilige basis biedt waarin liefde en geborgenheid onze belangrijkste uitgangspunten zijn. Een kind moet zichzelf kunnen en durven zijn en vertrouwen hebben in zijn omgeving waarin hij of zij geliefd wordt.

Naast onze aandacht voor het kind, vinden wij een open en eerlijke communicatie met ouders/opvoeders van groot belang. Ouders/opvoeder brengen hun dierbaarste bezit bij ons, namelijk hun kind. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat niet alleen de kinderen zich goed voelen bij ons, maar ook zeker de ouders!

Kinderopvang JUNGLE KIDS