fbpx

Volg ons:

Wil je een rondleiding aanvragen? Klik hier

Opvang

Kinderdagverblijf Jungle Kids is een kleinschalig kinderdagverblijf gevestigd in verzorgingstehuis ‘De Lindonk’ te Zwijndrecht. Een kleinschalig en persoonlijk kinderdagverblijf waar het kind gewoon in alle rust kind kan zijn. Dagelijks spelen we buiten in de binnentuin, waar de kinderen gelijk contact kunnen maken met de ouderen. Binnen is alles op kindhoogte, zodat jouw kind zelf kan doen wat hij of zij wil zonder tussenkomst van een volwassenen. Natuurlijk staan wij klaar om jouw kind te helpen waar nodig, maar zeg nou zelf; iets doen zonder constant hulp te hoeven vragen zorgt bij jou toch ook voor meer plezier en motivatie?!

Wij zijn dus een kleinschalige opvang, we hebben één groep van maximaal 16 kinderen. Hierbij streven wij er wel naar om de groepsgrootte te beperken tot maximaal 13 tot 15 kinderen, zodat er genoeg ruimte en tijd is voor optimale aandacht voor het individuele kind en voor de groepsprocessen. De wettelijke norm van beroepskracht-kindratio wordt altijd in acht genomen. Doordat wij ons beperken in de groepsgrootte, zijn wij in staat flexibel te zijn in het toekennen van ruildagen. Naast de vaste contracturen zijn wij ook flexibel in het aanbieden van extra opvang. Wij verkiezen kwaliteit boven kwantiteit.

Binnen de groep zitten alle kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar. Dit is dus een verticale groep waarbij kinderen in verschillende leeftijdsfasen elkaar kunnen stimuleren in de ontwikkeling. Een dreumes kopieert het gedrag van een peuter die in een geheel andere ontwikkelingsfase zit. Een peuter daarentegen kan zich als het ware ontfermen over een baby. Kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen nemen elkaar vaak mee in de ontwikkelingsgroei.

Bij Jungle Kids hebben we globaal iedere dag hetzelfde dagritme. Voorspelbaarheid is voor de kinderen van belang, zo weten ze waar ze aan toe zijn en dit biedt voor hen direct ook wat veiligheid.

Door de kleine groepsgrootte hebben wij de mogelijkheid om uitstapjes te maken naar bijv. de bibliotheek, de markt, speeltuintjes in de buurt, de kinderboerderij, maar ook een alledaags boodschapje doen bij de supermarkt, Intertoys of boekenwinkel. Ook zullen wij regelmatig een activiteit met de ouderen doen uit het verzorgingstehuis ‘de Lindonk’. Wij kunnen gebruik maken van ons eigen speelpleintje, maar ook van de binnentuin van het verzorgingstehuis. Hier kunnen de kinderen beschut buiten spelen en vrij contact maken met ouderen uit het verzorgingstehuis.

Over ons Onze tarieven Ons pedagogisch beleidsplan

Kinderopvang JUNGLE KIDS